2 aprilie 2014

Dupa o urmarire de 20 km, politistii de frontiera botosaneni au retinut un barbat care transporta 33.740 pachete de tigarete de contrabanda


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, impreuna cu cei de la S.T.P.F Botosani, au depistat si retinut un cetatean roman care transporta 33.740 pachete tigari de contrabanda cu un autoturism Mercedes Vito ce figureaza radiat din circulatie in Olanda. Tigaretele, in valoare de 303.970 lei, si autovehiculul au fost retinute in vederea confiscarii, in cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, barbatul fiind retinut pentru 24 ore, urmand sa fie prezentat Judecatoriei Darabani cu propunerea cu arestare preventiva pentru 29 zile.
In data de 1 aprilie 2014, in jurul orei 06.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, impreuna cu politisti de frontiera de la S.T.P.F. Botosani, au organizat o actiune specifica pe timpul careia au observat un autovehicul marca Mercedes Vito, inmatriculat in Olanda, despre care existau informatii ca este folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda, care se deplasa cu viteza spre iesirea din localitatea de frontiera Miorcani, judetul Botosani.
Soferul autovehiculului nu a oprit la semnalul regulamentar, fapt pentru care politistii de frontiera l-au urmarit in trafic aproximativ 20 de kilometri, reusind sa-l opreasca in comuna Havarna.
Politistii de frontiera au retinut barbatul de la volan, cetateanul roman Mihai T., de 31 ani, domiciliat in Botosani, iar in urma verificarilor suplimentare efectuate a rezultat faptul ca acesta nu are dreptul de a conduce, permisul de conducere fiindu-i suspendat, iar autovehiculul Mercedes Vito figureaza radiat din circulatie in Olanda.
La controlul efectuat asupra autovehiculului, a fost descoperita cantitatea de 33.740 pachete tigari marca Plugarul si Ritm cu timbru de acciza R. Moldova, ambalate in colete.
Barbatul a declarat ca a incarcat tigarile in aceeasi dimineata de langa localitatea de frontiera Miorcani, urmand a le transporta contra sumei de 200 de euro pana in municipiul Botosani.
Tigaretele, in valoare de 303.970 lei, si autovehiculul, in valoare de 15.000 lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor, iar pe numele lui Mihai T., politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.
In data de 1 aprilie 2014, fata de Mihai T. s-a dispus retinerea pentru 24 ore, urmand sa fie prezentat Judecatoriei Darabani cu propunerea cu arestare preventiva pentru 29 zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana