1 aprilie 2014

Trei cetateni din R. Moldova, care au traversat Prutul pe o saltea pneumatica, retinuti de politistii de frontiera galateni


Politisti de frontiera din cadrul S.P.F Oancea, judetul Galati, au depistat, cu ajutorul sistemului de supraveghere care functioneaza pe principiul termoviziunii, trei barbati care au incercat sa intre ilegal in Romania. Cei trei au fost retinuti dupa ce au trecut raul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice. Pentru retinerea acestora a fost necesara folosirea armamentului din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment. Totodata, politistii de frontiera au retinut un barbat cu dubla cetatenie romana si Republica Moldova, care urma sa preia migrantii cu un autoturism, pentru a-i transporta in Italia.
In ziua de 31 martie a.c., in jurul orei 21.15, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Oancea / I.T.P.F. Iasi, care desfasurau o misiune specifica cu autospeciala care functioneaza pe principiul termoviziunii, au observat, pe directia localitatii de frontiera Cavadinesti, trei persoane care nu-si justificau prezenta in zona.
La fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiasi sector, care a procedat la interceptarea si legitimarea persoanelor. Pentru retinerea acestora, care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, a fost necesara folosirea armamentului din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment.
Astfel au fost retinuti si identificati trei barbati, cetateni din Republica Moldova, cu varste cuprinse intre 25 si 33 ani.
In apropierea zonei unde au fost depistati cei trei, politistii de frontiera l-au identificat pe Petru P., cu cetatenie romana si Republica Moldova, care conducea un autovehicul marca Mercedes inmatriculat in Bulgaria. In urma controlului efectuat asupra autovehiculului au fost descoperite in portbagaj trei perechi de incaltaminte, trei perechi de pantaloni, trei geci si alte obiecte de uz personal. Barbatul a declarat ca a preluat bunurile de la o persoana din localitatea Cahul - Republica Moldova, iar pentru suma de 1300 lei moldovenesti trebuia sa le transporte in Romania, unde urma sa le predea celor trei persoane depistate de lucratorii nostri. 
Din verificarile efectuate de politistii de frontiera impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin si din declaratiile barbatilor s-a stabilit ca persoanele in cauza au trecut raul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice, pe care au abandonat-o si intentionau sa se deplaseze in Italia in vederea gasirii unui loc de munca.
Politistii de frontiera au intocmit celor trei cetateni moldoveni lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, iar lui Petru P. sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana