25 aprilie 2014

Trei pasageri clandestini din Maroc, depistati in Portul Midia de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat trei cetateni din Maroc care au sosit ilegal in Portul Midia, la bordul unei nave sub pavilion Curacao, cu scopul de a ajunge in Marea Britanie.

In data de 24.04.2014, in jurul orei 18.00, politistii de frontiera din cadrul P.P.F. Midia au fost informati de catre comandantul unei nave sub pavilion Curacao, sosita in Portul Midia din directia Maroc, ca la bord se afla trei persoane de sex masculin care nu fac parte din echipaj.
Politistii de frontiera au efectuat controlul de frontiera si i-au identificat pe cei trei barbati ca fiind cetateni marocani, cu varste intre 26 si 34 ani, care au declarat faptul ca s-au imbarcat ilegal in portul Jorf Lasfar (Maroc) pentru a ajunge in Marea Britanie, cu scopul de a-si gasi un loc de munca.
Cei trei cetateni marocani vor ramane la bordul navei pe toata durata operatiunilor de descarcare a materiei prime transportate, urmand sa plece cu nava spre tara de origine conform procedurilor legale in astfel de cazuri.
Comandantul navei, un cetatean turc, in varsta de 35 ani, a fost sanctionat contraventional de politistii de frontiera cu suma de 24.000 lei pentru incalcarea art. 7, alin. 1 si art. 134, alin. 1 din O.U.G. 194/2002.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana