23 mai 2014

Actiuni in forta ale politistilor de frontiera la granita cu Ucraina. Focuri de arma, urmariri, contrabandisti retinuti si peste 57.500 pachete tigari, in valoare de 120.000 de euro, confiscate intr-un interval de 24 ore


In cadrul mai multor actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 57.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 120.000 de euro, tigari ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
Pentru retinerea celor implicati, care nu s-au supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras zeci de focuri de avertisment in plan vertical.
In urma actiunilor, opt cetateni romani sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar patru autoturisme au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontiera.
  • In dimineata zilei de 23 mai a.c., la nivelul S.P.F. Brodina - judetul Suceava, s-a desfasurat o ampla actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate, fiind astfel organizate mai multe dispozitive de control care au monitorizat D.J. 176 A (comunicatia Brodina de Jos-Argel).
    Astfel, in decursul a cateva ore, lucratorii nostri au depistat in trafic, pe raza localitatii Argel, doua autoturisme care nu au oprit la semnalele regulamentare ale politistilor de frontiera. Astfel, acestia au fost nevoiti sa ii urmareasca si sa traga 18 focuri de arma in plan vertical si spre pneurile masinilor.
    Dupa urmariri de aproximativ 12 km, masinile au fost oprite, iar in una dintre ele se aflau R. Petru, de 24 de ani, si B. Dumitru, de 30 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Suceava. Cealalta masina a fost abandonata pe un camp, iar soferul a reusit sa fuga.
    In interiorul masinilor au fost observate mai multe colete invelite in folie neagra, ce contineau tigari de contrabanda.
  • Totodata, pe timpul urmaririlor, politistii de frontiera au observat inca un autoturism marca Jeep Grand Cherokee inmatriculat in Anglia, abandonat pe un drum forestier de pe raza localitatii Argel, de asemenea incarcat cu tigari de contrabanda.
  • Azi dimineata, si la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei, judetul Maramures a fost declansata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, in cadrul careia un echipaj al politiei de frontiera a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza localitatii Tisa, jud. Maramures, un autoturism marca Volkswagen.
    Si de aceasta data conducatorul auto a ignorat semnalele lucratorilor nostri, continuandu-si deplasarea in mare viteza spre localitatea Craciunesti unde soferul a abandonat masina fugind pe un camp din apropiere.
    Lucratorii nostri au procedat la somarea prin voce a celui in cauza si deoarece acesta nu s-a supus, au tras, conform procedurilor legale, sase focuri de avertisment in plan vertical. In urma actiunii, s-a reusit retinerea lui, fiind identificat ca B. Daniel, in varsta de 44 de ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    La cercetarea autoturismului au fost descoperite 10 colete care contineau cantitatea de 4.996 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
  • Intreaga cantitate de tigari, peste 25.800 pachete de tigari, in valoare de aproximativ 250.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cele patru autoturisme au fost indisponibilizate la sediile P.F. in vederea continuarii cercetarilor.
    Politistii de frontiera le-au intocmit celor trei tineri acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, cercetarile fiind continuate in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
  • In data de 22 mai.a.c., o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte a observat, intr-o zona muntoasa impadurita, doua persoane care transportau de la linia de frontiera catre interior mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri i-au retinut pe cei doi si i-au identificat ca fiind cetatenii romani Mihai C., de 24 ani, si Alexa C., de 22 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - judetul Suceava, au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase dinspre frontiera spre localitatea Vicovu de Sus.
    Lucratorii nostri au tras un foc de arma in plan vertical si au reusit retinerea lui G. Victoras, in varsta de 22 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
  • Si politistii de frontiera de la S.P.F. Sarasau - I.T.P.F. Maramures au observat, ieri, pe raza localitatii Piatra, in apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta catre interiorul tarii mai multe colete voluminoase, insa cei in cauza au abandonat coletele la vederea lucratorilor nostri si s-au retras pe teritoriul ucrainean.
    In toate cele trei cazuri, la cercetarea terenurilor, au fost descoperite 31.730 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, cantitate care a fost ridicata in vederea confiscarii, iar granicerii ucraineni au fost informati pentru cercetarea in comun a evenimentelor.In urma celor constatate, politistii de frontiera le-au intocmit celor trei tineri retinuti acte premergatoare sub aspectul pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat si contrabanda in forma agravanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana