8 mai 2014

Cetatean italian cautat pentru punerea in aplicare a trei mandate europene de arestare, depistat de politistii de frontiera bihoreni


Politistii de frontiera bihoreni au retinut un barbat cautat de autoritatile italiene pentru savarsirea mai multor infractiuni cu violenta. Pe numele barbatului erau eliberate trei mandate europene de arestare, acesta avand de executat o pedeapsa cu inchisoarea de 10 ani.

In data de 06.05.2014, in jurul orei 15.00, politistii de frontiera bihoreni l-au retinut pe cetateanul italian Roberto C., in varsta de 56 ani, care s-a legitimat cu o carte de identitate italiana. Barbatul a declarat ca doreste sa se puna la dispozitia organelor politiei de frontiera deoarece este autorul mai multor fapte penale, savarsite in anul 2007, pe teritoriul Italiei.
In urma primelor verificari efectuate prin Punctul de Contact Oradea, autoritatile italiene au comunicat faptul ca cetateanul italian Roberto C. este urmarit pe teritoriul Italiei pentru talharie, trafic cu bunuri furate si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Totodata, in urma aprofundarii cercetarilor prin intermediul ofiterului de legatura roman de la Roma, s-a stabilit ca autoritatile italiene au emis pe numele celui in cauza trei mandate europene de arestare, din care rezulta ca cetateanul italian are de executat o pedeapsa cu inchisoarea de 10 ani si a fost amendat cu suma de 5000 euro, pentru savarsirea unor infractiuni cu violenta sub amenintarea armelor, detinere de bunuri furate si evadare din arest domiciliar.
Avand in vedere cele constatate, cetateanul italian a fost predat unui echipaj din cadrul Compartimentului Urmariri din I.P.J. Bihor in vedrea punerii in executare a mandatelor europene de arestare.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana