12 mai 2014

Microbuz incarcat cu tigari de contrabanda depistat de politistii de frontiera


 Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au descoperit si confiscat peste 27.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana pe care un cetatean ucrainean le transporta cu un microbuz si care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.

Azi dimineata, in jurul orei 03.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau, jud. Maramures, a oprit in trafic, pentru control, pe DN 19, pe raza localitatii Piatra, un microbuz marca Ford.
Autovehiculul cu numere de inmatriculare specifice Marii Britanii era condus de catre un cetatean ucrainean.
In masina, lucratorii nostri au observat mai multe colete invelite in folie de culoare neagra, fapt pentru care s-a luat masura conducerii autovehiculului impreuna cu soferul la sediul politiei de frontiera in vederea efectuarii unui control specific.
Drept urmare, au fost descoperite in interiorul microbuzului 55 de baxuri care contineau tigari de provenienta ucraineana, marca Jin Ling.
Conducatorul auto, S. Ion de 23 de ani, din Ucraina, a declarat politistilor de frontiera ca a preluat microbuzul cu tot cu incarcatura (stiind ca in interiorul coletelor sunt blugi), de pe raza localitatii Remeti, jud. Maramures, de la o persoana necunoscuta.
Acesta a mai declarat ca pe traseu urma sa fie contactat pentru a primi indicatii unde trebuie sa duca microbuzul.
In continuare, s-a trecut la inventarierea coletelor si s-a constatat ca acestea contin 27.490 pachete tigari.
Cetateanului ucrainean i s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitatea de tigari in valoare de aproximativ 244.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.
Totodata, microbuzul folosit in activitatea infractionala in valoare de 2.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
In continuare se fac verificari in vederea documentarii intregii activitati infractionale pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si tragerea la raspundere a celor vinovati.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana