28 mai 2014

Migranti opriti la frontiera


 In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au depistat sase migranti - patru cetateni albanezi, un sirian si un altul irakian - care incercau sa treaca ilegal frontiera, pentru a ajunge in tari din spatiul Schengen.
  • In data de 27.05.2014, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat, prin sistemul optronic de supraveghere a frontierei, in apropierea frontierei, doua persoane care se deplasau pe jos, dinspre R. Bulgaria.
    Imediat, a fost desfasurata o actiune specifica, in urma careia cei doi barbati au fost depistati ascunsi intr-un lan de grau, la o distanta de aproximativ 100 m de frontiera.
    Echipa operativa i-a condus pe cei doi la sediul G.N. Mangalia pentru cercetari, iar in urma verificarilor a rezultat faptul ca unul dintre barbati este cetatean sirian, in varsta de 34 ani, iar celalalt irakian, in varsta de 27 ani. Cei doi au declarat ca au incercat sa intre ilegal in Romania, la adapostul intunericului, cu intentia de a ajunge in Norvegia.
  • Tot ieri, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Curtici, judetul Arad, a observat trei persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, peste camp, spre frontiera.
    Cei in cauza au fost retinuti pentru identificare la aproximativ 400 m de frontiera cu statul vecin. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de trei cetateni albanezi, cu varstele intre 22 si  29 de ani, care intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.
  • Cateva ore mai tarziu, o alta patrula de cercetare, de aceasta data din cadrul S.P.F. Nadlac, judetul Arad, a retinut, la aproximativ 350 de linia de frontiera, o persoana de sex masculin care se deplasa pe jos peste camp catre statul vecin. Persoana retinuta a fost condusa la sediul sectorului pentru cercetari unde s-a stabilit ca este vorba de un alt cetatean albanez, in varsta de 26 de ani.
Politistii de frontiera constanteni le-au intocmit celor doi migranti actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, si i-au inapoiat autoritatilor de frontiera din R. Bulgaria, conform protocolului existent intre cele doua state, iar politistii de frontiera aradeni le-au intocmit celor patru cetateni albanezi actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana