26 mai 2014

Pescador sub pavilion Turcia, cu sute de kilograme de calcan la bord, interceptat in Marea Neagra


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, interceptand pe Marea Neagra, la aproximativ 61,5 mile marine travers de localitatea Sfantu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, la bordul caruia au descoperit sute de kilograme de peste din specia calcan fara documente legale.
  • In data de 26.05.2014, in jurul orei 00.45, in baza unei informatii a lucratorilor din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului de la Marea Neagra (SCOMAR), politistii de frontiera din cadrul G.N. Sulina au desfasurat o actiune privind combaterea braconajului piscicol pentru verificarea unei ambarcatiuni suspecte, care desfasura activitati de pescuit pe Marea Neagra.
    Astfel, o ambarcatiune a Garzii de Coasta a interceptat, in jurul orei 05.30, la aproximativ 100 km travers de localitatea Sfantu Gheorghe, un pescador sub pavilion Turcia, cu noua marinari turci la bord.
    In urma controlului, politistii de frontiera au descoperit la bord sute de kilograme de peste din specia calcan, pentru care membrii echipajului nu au putut prezenta documente justificative.
    Pescadorul este escortat de ambarcatiunea Garzii de Coasta spre portul Sulina pentru continuarea cercetarilor si luarea masurilor legale ce se impun.
  • In data de 24.05.2014, in jurul orei 21.00, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Constanta au desfasurat un plan comun de actiune pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, impreuna cu reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura si Gruparii de Jandarmi Mobila Tomis Constanta, descoperind plase de pescuit din relon, in lungime totala de 600 metri, abandonate in Marea Neagra.
    Plasele, care contineau si o captura de peste din specia calcan, in greutate de 76 kilograme, au fost ridicate in vederea confiscarii.
    Cercetarile in acest caz sunt continuate alaturi de reprezentantii A.N.P.A.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana