8 mai 2014

Peste 16.000 de pachete cu tigari confiscate


  Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au descoperit si confiscat peste 16.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valaore de 129.200 lei, care umau a fi introduse ilegal in tara de mai multe persoane.

Ieri, 7 mai 2014, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, a observat intr-o zona muntoasa impadurita, trei persoane care transportau catre interiorul tarii mai multe colete voluminoase.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatilor si deoarece acestia nu s-au supus lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind executat un foc de avertisment in plan vertical.
In acel moment persoanele in cauza au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite, fiind retinut un cetatean roman in varsta de 18 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
La cercetarea terenului au fost descoperite sase colete ce contineau 2.980 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 13.200 lei.
In continuarea verificarilor, politistii de frontiera au identificat inca doua persoane de pe raza judetului Maramures care au participat la activitatea infractionala.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
Tot ieri, 7 mai 2014, o patrula a politiei de frontiera, din cadrul S.P.F. Valea Viseului, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat trei persoane care alergau spre raul Tisa, trecand ulterior pe malul ucrainean.
La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a descoperit in zona 27 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.
Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 13.124 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 116.000 lei.
In continuare se fac cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, iar la final urmeaza a se lua masurile legale ce se impun.
Totodata intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana