13 mai 2014

Tigari de contrabanda ascunse in fotolii


 Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat, in ultimele 24 de ore, mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari.
In urma acestora lucratorii nostri au descoperit, ascunse in corpuri de mobilier transportate cu masina, precum si la frontiera verde, 16.920 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 148.000 lei.
  • Ieri, 12 mai 2014, la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile in zona de responsabilitate.
    Astfel in jurul orei 06.15, un echipaj al politiei de frontiera a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe DN 18, pe raza localitatii Vadul Izei, o autoutilitara marca Peugeot, condusa de Sorin I., de 41 ani, domiciliat pe raza judetului Bihor.
    La controlul efectuat asupra masinii, politistii de frontiera au constatat faptul ca in aceasta se afla mai multe corpuri de mobilier (1 canapea si 6 fotolii).
    Existand suspiciuni cu privire la transportul respectiv, autoutilitara precum si persoana in cauza au fost conduse la sediul sectorului in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Cu aceasta ocazie, in cele sase fotolii au fost descoperite, ascunse in locasuri special amenajate, mai multe pachete cu tigari de provenienta ucraineana, care urmau a fi introduse ilegal pe piata neagra de desfacere.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 8.000 pachete in valoare de peste 70.000 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda iar autoturismul folosit la activitatea infractionala, in valoare de 44.000 lei a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
    De asemenea, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In continuare se efectueaza verificari in vederea indentificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Tot ieri, in jurul orei 06.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul aceluiasi sector, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri pentru control, pe raza localitatii Tisa, un autoturism marca Mercedes.
    Conducatorul auto a refuzat sa opreasca, a trecut cu masina in mare viteza peste o trecere la nivel cu calea ferata, dupa care a pierdut controlul volanului, a lovit doi stalpi C.F.R. si s-a oprit in santul de pe marginea drumului.
    Soferul a abandonat masina si a fugit catre raul Tisa, aflat in apropiere, pe care l-a traversat, retragandu-se pe teritoriul ucrainean.
    Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea efectuarii in comun a cercetarilor.
    La controlul efectuat asupra autoturismului, in acesta au fost descoperite sase colete care contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 26.500 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, iar autoturismul a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • Azi noapte, in jurul orei 00.00, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighet a observat, pe raza localitatii Tisa, mai multe persoane care transportau spre interior colete voluminoase.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, lucratorii nostri au tras trei focuri de avertisment in plan vertical, conform prevederilor legale.
    In acel moment, barbatii au abandonat coletele si profitand de intuneric si conditiile meteo nefavorabile (ploaie, ceata) s-au dispersat in directii diferite.
    La fata locului au fost descoperite patru colete care contineau cantitatea de 2.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 17.700 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
    In cauza se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Si lucratorii din cadrul S.P.F. Sarasau au observat ieri, in jurul orei 14.00, trei persoane de sex masculin care transportau spre interior colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele si au fugit in directii diferite.
    La fata locului au fost descoperite trei colete care contineau cantitatea de 2.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 17.700 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
    In continuarea cercetarilor au fost identificate cele trei persoane implicate in activitatea infractionala, domiciliate pe raza judetului Maramures.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.
  • In data de 12.05 a.c., doi politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului, care se deplasau spre serviciu cu trenul Sighetu Marmatiei - Timisoara, au observat doua persoane care treceau apa raului Tisa din Ucraina in Romania, transportand mai multe colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au trecut la urmarirea celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul statului vecin.
    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    La fata locului au fost descoperite patru colete care contineau cantitatea de 1.920 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 17.000 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar in continuare se fac verificari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana