27 mai 2014

Tigari de contrabanda descoperite cu ajutorul cainilor politisti


   In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au descoperit si confiscat aproximativ 25.000 de pachete de tigari pe care mai multe persoane - cetateni romani si sirieni - intentionau sa le introduca ilegal in Romania.
In doua cazuri, lucratorii nostri au apelat la cainii specializati in detectarea tutunului pentru a descoperi pachetele de tigari ascunse in locuri special amenajate.
  • In data de 26.05.2014, in intervalul orar 16.45 - 18.30, politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, impreuna cu lucratori vamali si reprezentanti ai Capitaniei Zonale Constanta, au efectuat controlul unei nave sub pavilion Togo, sosita in Portul Constanta, din directia Turcia.
    In urma controlului efectuat cu ajutorul cainelui de serviciu Napala din cadrul P.T.F. Constanta, au fost descoperite in sala masini, ascunse si nedeclarate, 1.900 de tigarete (38.000 bucati) netimbrate.
    Comandantul navei si mecanicul sef, ambii cetateni sirieni, in varsta de 42, respectiv 33 ani, au declarat ca tigarile le apartin.
  • Tot ieri, in jurul orei 21.00, la Punctul de Trecere a Frontiera Jimbolia, judetul Timis, politistii de frontiera au apelat la un caine specializat in detectarea tutunului  - pe nume Obena - pentru a efectua un control amanuntit asupra unei masini conduse de un cetatean roman. In urma verificarii autovehiculului, s-a descoperit ascunsa si nedeclarata o cantitate de tigari in capitonajul celor patru portiere, aripile interioare spate, bordul si in rezervorul de combustibil a mijlocului de transport. In urma inventarierii tigarilor, s-a stabilit ca este vorba despre 1380 pachete cu timbru Serbia, diferite marci Fast, LM si Winston Blue.
  • Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Maramures, impreuna cu lucratori din cadrul S.P.F. Valea Viseului, au efectuat o perchezitie domiciliara, in baza unei autorizatii emise de catre Judecatoria Viseu de Sus, la locuinta unei persoane de pe raza localitatii Bistra, jud. Maramures, despre care se detineau date ca ar avea depozitata la domiciliul ei o cantitate de tigari.
    In urma perchezitiei, a fost descoperita si ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 11.480 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana, in valoare de 102.000 lei.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit intr-o anexa a unei locuinte aflate in apropierea frontierei de stat 20 de colete ce contineau 9.900 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 99.000 lei.
    Toate cele 24.660 pachete de tigari descoperite, in valoare de aproximativ 25.000 lei, au fost confiscate, iar persoanele implicate au fost sanctionate contraventional sau cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, urmand ca la finalul cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
    In ultimele doua cazuri, cercetarile vor fi continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana