16 mai 2014

Transporturi de aproximativ 2,7 tone de peste din specia calcan interceptate de politistii de frontiera constanteni


 Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au interceptat pe raza judetului Constanta doua transporturi de peste din specia calcan, in cantitate de 2.669 kilograme, pe care doi cetateni bulgari si un roman intentionau sa le scoata din tara prin P.T.F. Vama Veche, fara a detine documente legale.

In data de 14.05.2014, in jurul orei 19.00, lucratori ai Grupului de Nave Constanta au oprit pentru control, in baza unei informatii, o autoutilitara marca Iveco, inmatriculata in R. Bulgaria, in care se aflau doi cetateni bulgari, Pavel B., Ilian I.  si un roman, Bogdan B.
In urma controlului, in autoutilitara a fost descoperita cantitatea de 1.500 kilograme din specia calcan, pentru care persoanele in cauza au prezentat documente fiscale neconforme cu cantitatea transportata. Din declaratiile celor trei persoane a rezultat faptul ca marfa trebuia sa ajunga in R. Bulgaria.
Avand suspiciuni cu privire la legalitatea transportului si provenienta pestelui, politistii de frontiera au ridicat intreaga cantitate de peste in vederea continuarii cercetarilor.
Dupa 24 de ore, in data de 15.05.2014, in jurul orei 19.30, in P.T.F. Vama Veche s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera de iesire din tara aceiasi cetateni bulgari si cel roman, care calatoreau cu acelasi mijloc de transport.
In urma controlului autoutilitarei a fost identificata cantitatea de 1.169 peste din specia calcan, pentru care barbatii in cauza au prezentat alte documente fiscale, tot neconforme cu transportul efectuat.
Din verificari a rezultat ca ambele transporturi de peste erau expediate de la o firma din judetul Constanta pentru o societate comerciala din R. Bulgaria.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea continuarii cecetarilor autoutilitara si mai multe documente fiscale, iar cantitatatea totala de peste a fost predata spre valorificare unor societati comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera constanteni, in cooperarare cu reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura - Directia Maritima Constanta, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.
Cei doi cetateni bulgari si cel roman, cu varste cuprinse intre 40 si 56 ani, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, respectiv complicitate la evaziune fiscala, fapte prevazute si sanctionate de art. 9, lit. b din Legea 241/2005, si detinerea, transportul sau comercializarea fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009, cu aplicarea art. 38 din Codul Penal privind concursul de infractiuni.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana