6 mai 2014

Trei cetateni algerieni ascunsi intr-un autoturism, depistati la P.T.F. Bors


Politistii de frontiera bihoreni au depistat un cetatean roman, sofer al unui microbuz ce efectua curse Romania - Italia, care intentiona sa scoata ilegal din tara, trei cetateni algerieni, pe care i-a ascuns in spatele ultimei banchete, in schimbul sumei de 2.400 euro.

In data de 04.05.2014, in jurul orei 08.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors - I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul roman Nicolae N., in varsta de 22 ani, cu domiciliul pe raza jud. Calarasi care conducea un autoturism marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Bulgaria. Acesta efectua curse de transport persoane pe ruta Romania - Italia.
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera bihoreni au descoperit, ascunse in spatele ultimei banchete a autovehiculului, trei persoane de sex masculin, motiv pentru care au demarat cercetarile.
Din verificari, s-a stabilit faptul ca persoanele descoperite sunt cetateni algerieni, cu varste cuprinse intre 27 si 36 ani.
Acestia au declarat faptul ca au fost contactati telefonic de un cetatean roman, soferul masinii, care le-a promis ca ii va transporta in Italia contra sumei totale de 2.400 euro, desi ei nu detineau documente legale.
Avand in vedere cele constatate, politistii de frontiera au intocmit celor trei cetateni algerieni actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului pentru infractiunea de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana