7 mai 2014

Trei migranti ascunsi intr-un automarfar, printre acumulatori auto, depistati la P.T.F. Nadlac


Politistii de frontiera aradeni au descoperit trei cetateni afroasiatici ascunsi intr-un automarfar condus de un cetatean roman, care transporta acumulatori auto din Romania in Germania.

In data de 07.05.2014, orele 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, jud. Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul roman Bogdan M., in varsta de 25 ani, cu domiciliul pe raza jud. Alba, care conducea un automarfar format din ansamblu cap tractor si semiremorca, inmatriculat in Romania. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, acumulatori auto din Romania pentru o firma din Germania.
Cu ocazia controlului specific, politistii de frontiera aradeni au descoperit, ascunsi in compartimentul marfa al automarfarului, printre acumulatori, trei barbati de origine afroasiatica.
Politistii de frontiera au demarat cercetarile, ocazie cu care s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni din Siria, Bangladesh si Somalia, cu varste cuprinse intre 17 si 27 de ani.
Soferul declara ca nu avea cunostinta despre faptul ca in compartimentul marfa sunt ascunse trei persoane.
Avand in vedere cele constatate politistii de frontiera aradeni au intocmit celor trei cetateni straini lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferului i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana