17 iunie 2014

Aproximativ 1.000.000 de pachete cu tigari, susceptibile a fi contrafacute, descoperite in doua containere din Portul Constanta Sud Agigea


In cadrul unei actiuni desfasurate in Portul Constanta Sud Agigea, politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, in colaborare cu lucratorii vamali, au depistat si indisponibilizat 993.110 pachete cu tigarete marcile Ashima si Marble, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de aproximativ 2.300.000 euro daca ar fi originale.
  • In ziua de 16.06.2014, actionand in baza unor informatii privind punerea in circulatie a unor marfuri contrafacute, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat, in Portul Constanta Sud Agigea, un container incarcat cu tigarete, care sosise din directia Grecia si avea ca destinatie finala o societate comerciala din R. Bulgaria.
    In urma controlului efectuat de politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, impreuna cu lucratorii vamali ai Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, au fost descoperite 505.550 pachete cu tigari marcile Ashima si Marble, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de peste 1.100.000 euro daca ar fi originale.
  • In aceeasi zi, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, impreuna cu lucratorii vamali, au continuat verificarile containerului identificat in data de 12.06.2014, din care initial fusesera indisponibilizate 191.650 pachete cu tigari marca Marble, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de aproximativ 500.000 de euro.
    Astfel, s-a constatat ca alte 295.910 pachete cu tigari aflate in container, marca Ashima, cu o valoare de aproximativ 700.000 de euro daca ar fi originale, sunt susceptibile a fi contrafacute.
A fost luata masura indisponibilizarii cantitatii totale de 993.110 pachete tigarete, existenta in ambele containere, si lasarea in custodia liniei de shipping pana la finalizarea investigatiilor referitoare la statutul juridic al marfurilor si luarea masurilor legale ce se impun.
Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapta prevazuta si sanctionata de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicata.
Cercetarile sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana