23 iunie 2014

Aproximativ 35.000 pachete cu tigari confiscate, la frontiera cu Ucraina si R. Moldova


In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Iasi si Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in cadrul unor actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, aproximativ 35.000 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana si R. Moldova, de diferite marci, in valoare de aproximativ 266.000 de lei pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in Romania.
  • In data de 20 iunie a.c., in jurul orei 10.50, la S.P.F. Romanesti - jud. Iasi, in urma unor informatii detinute, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei si a traficului ilegal cu produse accizabile din tutun, in urma careia a fost descoperit in loc. Bobulesti, un atelaj hipo incarcat cu iarba in care se aflau doua persoane.
    In urma controlului, au fost descoperite in atelajul hipo, ascunse sub iarba, doua colete voluminoase invelite in folie de culoare neagra, in care se aflau tigari.
    Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca cele doua persoane sunt cetateni romani, in varsta de 24 ani, respectiv 28 de ani, iar tigarile de contrabanda le-au trecut peste raul Prut cu ajutorul unei sfori aruncate cu o lanseta de un cet. R.Moldova, dupa care le-au incarcat in atelajul hipo si le-au acoperit cu iarba.
    La inventarierea continutului celor doua colete, s-a constatat ca in ele se afla cantitatea de 2.980 pachete tigari Plugarul, cu timbru de acciza R. Moldova, avand o valoare de 27.089 lei.
  • In data de 21 iunie a.c., ora 13.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari - jud. Iasi au depistat pe directia localitatii Trifesti, judetul Iasi, in apropierea raului Prut, o persoana de sex masculin, care transporta un colet voluminos, legat cu o chinga, in care se aflau tigari. In urma cercetarii zonei, in apropierea locului depistarii persoanei in cauza, au mai fost descoperite trei colete asemanatoare cu cel transportat de barbat.
    Persoana depistata a fost condusa la sediul sectorului, iar in urma verificarilor efectuate s-a constatat ca este cetatean roman, in varsta de 55 ani, cu domiciliul in municipiul Iasi. Cel in cauza a declarat ca urma sa transporte tigarile de la malul raului Prut, in interiorul localitatii, la solicitarea unor cetateni romani.
    La inventarierea continutului celor patru colete a rezultat un numar de 5.000 pachete tigari marca Plugarul.
  • In cadrul aceleiasi actiuni, in jurul orei 16.50, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Iasi au retinut la malul raului Prut un alt barbat, cetatean roman in varsta de 30 ani, asupra caruia au fost gasite patru colete invelite in folie de culoare neagra, ce contineau 6.250 pachete tigari marca Plugarul, de provenienta R. Moldova. Barbatul trebuia sa supravegheze coletele pana la lasarea intunericului, cand urmau sa fie preluate de catre alte persoane.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Dorohoi - jud. Botosani au retinut in apropierea localitatii Hiliseu Crisan doi cetateni romani care aveau asupra lor doua colete voluminoase, prevazute cu chingi pentru transport, care contineau 2.500 pachete tigari marca Monte Carlo cu timbru R.Ucraina.
  • Ieri, 21 iunie 2014, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei s-a desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 14.00, un echipaj al politiei de frontiera a oprit in trafic pentru control, pe raza localitatii Mara, jud. Maramures, un autoturism marca Volkswagen Golf, inmatriculat in Romania, condus de catre o femeie, cetatean roman, V. Anca de 30 de ani din localitatea Baia Mare.
    La controlul autoturismului, s-a constat ca in interior erau mai multe colete cu tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii acestuia impreuna cu soferul la sediul politiei de frontiera in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Astfel, au fost descoperite noua colete, invelite in folie de culoare neagra, care contineau 4.490 pachete tigari, marca Jin Ling, in valoare de aproximativ 40.000 lei, pentru care femeia nu a putut prezenta documente de provenienta.
    In cadrul primelor cercetari, cea in cauza a declarat politistilor de frontiera ca trebuia sa transporte tigarile in localitatea Baia Mare, cu scopul ulterior de a le comercializa.
    In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
    Totodata, autoturismul folosit in activitatea infractionala, in valoare de peste 1.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei si S.P.F. Brodina, jud. Suceava au desfasurat actiuni in zona de frontiera, pe directia localitatilor Rona de Sus si Sighetu Marmatiei, respectiv a localitatii Straja, in urma carora au depistat mai multe colete care contineau 13.750 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 127.500 lei.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit persoanelor in cauza lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de: contrabanda si colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar tigaretele in valoare totala de 266.238 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana