6 iunie 2014

Cetatean bulgar arestat pentru 30 de zile pentru trafic de migranti


Un cetatean bulgar care incerca sa faciliteze trecerea ilegala a frontierei pentru patru migranti sirieni a fost prins de politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Carei - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei si prezentat instantei de judecata din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile.

Totul a inceput in data de 4 iunie a.c., cand politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Carei, jud. Satu Mare, au declansat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale, in zona de responsabilitate.
In jurul orei 03.00, o patrula a politiei de frontiera a observat, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Horea, jud. Satu Mare, un autoturism care se indrepta spre frontiera cu Ungaria.
Lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control masina in cauza, insa cand aceasta a ajuns langa politistii de frontiera, soferul a demarat in tromba, oprindu-se langa linia de frontiera.
Persoanele aflate in autoturism au iesit din masina si au incercat sa fuga dispersandu-se pe mai multe directii, ignorand, totodata, somatiile verbale ale lucratorilor nostri.
In urma actiunii, politistii de frontiera au retinut soferul autoturismului si alte doua persoane, pe care le-au condus la sediul S.P.F. Carei in vederea continuarii cercetarilor.
Totodata, au fost informate despre eveniment si autoritatile de frontiera maghiare, care au retinut alti doi cetateni sirieni si un cetatean bulgar.
Din verificari s-a constatat ca soferul masinii este cetatean bulgar, V. Valentin, in varsta de 47 de ani, iar cei doi pasageri sunt cetateni sirieni, in varsta de 26, respectiv 29 de ani, care au declarat politistilor de frontiera ca intentionau sa ajunga in Germania, unde urmau sa plateasca soferului bulgar cate 2.500 euro fiecare.
Ieri, 5 iunie, cetateanul bulgar a fost prezentat instantei de judecata din cadrul Tribunalului Satu Mare care a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, iar sirienii sunt cercetati pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat.
Cercetarile continua in acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana