3 iunie 2014

Doi contrabandisti ucraineni retinuti cu ajutorul cainilor politisti


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au retinut, cu ajutorul cainilor de urma Noza si Noya, doi cetateni ucraineni care au incercat sa introduca ilegal in tara 6.000 pachete tigari de contrabanda, in valoare de peste 52.000 de lei.

Ieri, 2 iunie, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au observat, intr-o zona muntoasa a frontierei cu Ucraina, doua persoane care se indreptau dinspre localitatea Rona de Sus spre versantul Magura.
La fata locului s-a deplasat o echipa operativa si un echipaj canin care au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, reusindu-se retinerea celor doi barbati, cetateni ucraineni.
Cu ajutorul cainilor de urma Noza si Noya, politistii de frontiera au descoperit, in imediata apropiere a versantului Magura, intr-un imobil nelocuit, 12 colete care contineau tigari de contrabanda, pe care cei doi cetateni ucraineni au recunoscut ca le-au transportat de pe teritoriul statului vecin.
Cele doua persoane impreuna cu tigarile au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
Drept urmare, s-a stabilit ca cei doi barbati sunt L. Iuriy de 32 de ani si T. Mihailo de 23 de ani, ambii cetateni ucraineni.
Totodata, au fost inventariate si cele 12 colete si s-a constatat ca acesta contin 5.967 pachete tigari de diferite marci, in valoare de peste 52.000 de lei.
In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerea la raspunderea celor vinovati.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana