20 iunie 2014

Doua autoturisme cu 11.000 pachete cu tigari de contrabanda, depistate la frontiera cu Ucraina


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat trei cetateni romani care intentionau sa introduca pe piata neagra de desfacere din Romania cantitatea de 11.000 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 96.000 de lei.
  • Ieri, 19 iunie, la nivelul Sectorului P.F. Sarasau, jud. Maramures s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 08.00, in zona de frontiera, pe directia localitatii Campulung la Tisa, au fost observate mai multe persoane si un autoturism, care nu-si justificau prezenta in zona.
    Echipa de interventie s-a deplasat in zona respectiva, iar pe traseul care duce spre malul raului Tisa a fost identificat autoturismul in cauza, care la aparitia echipajului politiei de frontiera a demarat in tromba, iesind de pe drum si deplasan-se pe terenurile agricole din apropiere.
    In momentul in care masina de teren a ajuns intr-o zona cu vegetatie inalta, conducatorul auto a abandonat autoturismul si a incercat sa fuga de la fata locului.
    S-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea retinetii si indetificarii persoanelor implicate.
    In urma actiunii, au fost depistati doi barbati implicati in activitatea infractionala, N. Iosif de 34 de ani - soferul autoturismului abandonat si B. Nelu de 41 de ani, ambii domiciliati pe raza judetului Maramures.
    In autoturismul abandonat, lucratorii nostri au descoperit mai multe colete cu tigari de provenienta ucraineana care contineau 10.500 pachete tigari, marca Jin Ling.
    Conducatorului auto, N. Iosif i s-a intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar lui B. Nelu pentru complicitate la contrabanda.
    Autoturismul in cauza, inmatriculat in Anglia, in valoare de 1.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar intreaga cantitate de tigari in valoare de peste 92.000 de lei a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In continuare, se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale si depistarea tuturor persoanelor implicate, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Viseu de Sus, jud. Maramures au oprit ieri, in trafic, pe DJ 188, un autoturism marca Fabia, inmatriculat in jud. Maramures.
    La controlul masinii, lucratorii nostri au descoperit, in spatiul destinat rotii de rezerva, mai multe cartuse cu tigari, pentru care soferul, G. Gheorghe de 34 de ani, domiciliat in jud. Maramures, nu a putut prezenta documente de provenienta.
    In urma inventarierii a rezultat cantitatea de 490 de pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 4.300 lei.
    Si in acest caz, autoturismul in valoarea de 8.700 lei, folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana