2 iunie 2014

Tigari ascunse in icoana, sos de rosii si roata de rezerva, descoperite de politistii de frontiera galateni


 Politistii de frontiera galateni impreuna cu lucratorii vamali au descoperit peste 11.000 de tigarete pe care trei persoane incercau sa le introduca in Romania ascunse intr-o icoana, in sos de tomate sau in roata de rezerva a unui autoturism.
  • Astazi, 02 iunie, la ora 07.30 s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judetul Galati, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul cu dubla cetatenie romana si R. Moldova I. C., in varsta de 61 de ani, pasager intr-un microbuz marca Mercedes.
    Ca urmare a starii nejustificate de neliniste a cetateanului, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra bagajelor persoanei in cauza.
    In urma controlului efectuat, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, ascunse intr-o icoana pe care barbatul o avea asupra sa, 2.400 de tigarete marca Winston cu timbru de acciza R. Moldova, fabricate in Ucraina.
  • Tot astazi, in jurul orei 06.15, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru a intra in tara, A.C., cetatean al R. Moldova, in varsta de 27 ani, pasagera intr-un autoturism condus de un conational.
    Ca urmare a valorificarii unei informatii aflate in lucru, a fost efectuat un control amanuntit asupra autoturismului si a bagajelor personale ale lui A. C., fiind astfel descoperite, ascunse in borcane cu pasta de tomate, 720 tigarete marca Plugaru, pe care femeia intentiona sa le introduca ilegal in Romania cu scopul de a le comercializa.
  • Ieri, in jurul orei 04.45, tot la PTF Galati-rutier s-a prezentat pentru a intra in tara, M.C., in varsta de 29 de ani, cu dubla cetatenie romana si R. Moldova, conducand un autoturism marca Mitsubishi Challenger.
    Avand la baza valorificarea unei informatii, lucratorii nostri au efectuat un control amanuntit asupra autovehiculului si au descoperit, ascunse in roata de rezerva a autoturismului, 8.600 de tigarete marca Winston fabricate in Ucraina.
    Conform prevederilor legale, a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de aproximativ 4.500 lei, in vederea confiscarii, iar cele trei persoane au fost sanctionate contraventional cu amenzi cuprinse intre 5.000 lei si 7.500 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana