4 iunie 2014

Un ucrainean si un turc cercetati pentru calauzirea a 39 de migranti afgani si iranieni pe Marea Neagra


  Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti unui >cetatean ucrainean si unui turc care, in schimbul unor sume importante in bani, au facilitat transportul din Turcia, cu o ambarcatiune pe Marea Neagra, a 39 de cetateni afgani si iranieni care au declarat ca doreau sa ajunga in Germania.

In data 03.06.2014, in baza unei informatii a Sistemului Complex de Observare, Supraveghere si Control al Traficului la Marea Neagra, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat pe apele Marii Negre  ambarcatiunea Roda, condusa de un cetatean ucrainean in varsta de 54 ani, care era ajutat de un cetatean turc, in varsta de 40 ani. La bordul navei se aflau 39 de migranti din Orientul Mijlociu. Grupul era format din cetateni afgani, iranieni si un pakistanez, adulti si copii, cu varste cuprinse intre 2 si 44 ani si intentiona sa intre ilegal in tara noastra.
In cadrul primelor cercetari cei in cauza au declarat faptul ca au plecat din Turcia la bordul ambarcatiunii in cauza, platind unor facilitatori din acea tara sume cuprinse intre 1.500 si 5.000 de euro, cu scopul final de a ajunge in Germania.
Politistii de frontiera au intocmit cetateanului ucrainean si celui turc actele premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si trafic de migranti, fapte prevazute si sanctionate de art. 262, alin. 1, respectiv de art. 263, alin. 1 si 2 din Cod Penal, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta.
Cetateanul ucrainean mai este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de conducere a unei nave de catre o persoana fara brevet sau certificat de capapcitate corespunzator, fapta prevazuta si sanctionata de art. 2, alin. 1 din Legea 191 / 2003.
Cercetarile continua in acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, la finalizare urmand a fi luate masurile legale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana