21 iulie 2014

20.000 pachete de tigari confiscate la P.T.F. Giurgiu

  Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse si nedeclarate, in compartimentul marfa al unui camion, 20.000 pachete de tigari pe care un cetatean roman intentiona sa le introduca ilegal in tara.
In data de 19.07.2014, ora 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui camion marca Iveco, cetateanul roman Georgica G., in varsta de 37 ani, domiciliat pe raza judetului Dambovita.
Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, piese pentru instalatii sanitare de la o societate comerciala din Turcia cu destinatia Romania.
Existand suspiciuni cu privire la marfa transportata, a fost solicitat spijinul lucratorilor vamali din cadrul Biroului Vamal Giurgiu, in vederea efectuarii unui control amanuntit asupra compartimentului marfa.
In urma controlului efectuat de echipa comuna, au fost descoperite in compartimentul marfa al camionului, printre marfa transportata, mai multe cutii din carton ce contineau 20.000 pachete de tigari fara marcaje fiscale.
La cercetari, soferul a declarat faptul ca a fost contactat de catre un cetatean turc ale carui date de identitate nu le cunoaste, pentru a transporta tigarile in municipiul Bucuresti, urmand ca la destinatie sa primeasca suma de 300 de euro.
Tigarile, in valoare de 200.000 de lei, au fost retinute in vederea continuarii cercetarilor, iar barbatului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de detinerea de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 tigarete.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana