4 iulie 2014

Cooperare intre autoritatile de la frontiera de est - trei barbati care au trecut tigari de contrabanda cu o funie si o lanseta peste Prut, depistati la frontiera


  In urma schimbului de informatii cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, politistii de frontiera ieseni au depistat trei cetateni romani care au trecut peste raul Prut 100.000 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova, cu ajutorul unei funii si al unei lansete de pescuit.

Pentru valorificarea unor informatii detinute, pe linia contrabandei si a traficului ilicit cu tutun, in data de 03 iulie a.c., politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora, in colaborare cu politisti de frontiera moldoveni, au organizat o actiune specifica pe timpul careia au observat, pe directia localitatii de frontiera Holboca, doua persoane care se deplasau cu un atelaj hipo in care se aflau mai multe colete voluminoase, acoperite cu iarba.
Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si legitimarea persoanelor, stabilind ca acestea sunt cetatenii romani M.C. si E.P., in varsta de 26, respectiv 24 ani. La scurt timp, la aproximativ 300 metri fata de locul in care a fost descoperit atelajul hipo, in apropierea malului romanesc al raului Prut, politistii de frontiera romani au mai depistat o persoana, un cetatean roman minor, in varsta de 16 ani, care avea rolul de a-i anunta pe cei doi daca sunt politisti de frontiera in zona.
Din cercetari si declaratiile celor trei persoane depistate, politistii de frontiera au stabilit faptul ca acestea s-au deplasat pana la malul romanesc al raului Prut, unde s-au intalnit cu doi cetateni moldoveni si cu ajutorul unei lansete si al unei funii, au trecut tigarile peste raul Prut, de pe teritoriul Republicii Moldova in Romania.
In urma controlului efectuat asupra atelajului, lucratorii nostri au descoperit patru colete ce contineau cantitatea de 100.000 tigarete marca Plugarul cu timbru de acciza Republica Moldova.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Intreaga cantitate de tigari in valoare de 54.848 lei a fost retinuta in vederea confiscarii.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale si pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana