19 iulie 2014

Eveniment consacrat Zilei Politiei de Frontiera Romane, in Parcul Herastrau


In data de 19.07.2014, in Parcul Herastrau din Bucuresti, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a organizat un eveniment in aer liber, dedicat publicului larg si consacrat Zilei Politiei de Frontiera Romane, cu ocazia implinirii a 150 de ani de existenta institutionala.
Evenimentul, desfasurat cu sprijinul Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, a marcat sarbatorirea la data de 24 iulie a 150 de ani de cand domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul domnesc de unire a corpurilor graniceresti si s-a concretizat in: prezentarea unei expozitii de tehnica de observare (aparate de vedere pe timp de noapte cu intensificare de imagine, echipamente pentru detectia documentelor false si a elementelor de siguranta etc.), mobilitate terestra (autospeciale dotate cu aparatura de termoviziune, masini de teren si interventie, ATV-uri) si navala (nave rapide de interventie si de abordaj-control-salvare), folosite de politistii de frontiera in cadrul misiunilor de supraveghere si control a frontierei de stat a Romaniei.
Pe toata perioada manifestarilor, politistii de frontiera au impartit bucurestenilor pliante informative (despre cariera de politist de frontiera, activitatea de zi cu zi a Politiei de Frontiera si dreptul la libera circulatie a persoanelor) si obiecte promotionale, fiind acompaniati de Ansamblul M.A.I. "Ciocarlia", care a sustinut un concert folcloric.
Copiii prezenti la evenimentul din parc au avut posibilitatea de a fi fotografiati in uniforma politistilor de frontiera, iar toti cei prezenti s-au fotografiat la bordul mijloacelor de transport terestre si navale si s-au plimbat cu ambarcatiunile P.F.R. pe lacul Herastrau. De asemenea, a putut fi admirata o demonstratie de manuire a armelor efectuata de reprezentantii Asociatiei "Traditia Militara" si un concert cu muzica de fanfara.
Evenimentul a fost apreciat de toti participantii, care au avut astfel posibilitatea sa cunoasca mai bine activitatea Politiei de Frontiera Romane, precum si echipamentele pe care institutia le foloseste pentru asigurarea securitatii frontierei de stat.
Prin aceasta actiune, Politia de Frontiera Romana a dorit sa isi sarbatoreasca Ziua institutionala alaturi de cetateni, in slujba carora isi desfasoara activitatea si, de asemenea, sa ii asigure ca apropierea de viata comunitatii, comunicarea si cooperarea cu cetatenii in rezolvarea problemelor sunt prioritatile fiecarui politist de frontiera in activitatea de zi cu zi.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana