10 iulie 2014

Focuri de arma pentru retinerea contrabandistilor, la frontiera de nord

 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 19.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de 166.900 lei, pe care mai multe persoane au incercat sa le introduca ilegal in tara.Pentru retinerea persoanelor implicate, politistii de frontiera au folosit, in conditiile legii, armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de arma in plan vertical si spre pneurile unui microbuz implicat in activitatea infractionala.
  • In data de 9 iulie a.c., la nivelul S.P.F. Sarasau s-a desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.
    Astfel, in jurul orei 20.45 pe raza localitatii Sarasau, au fost observate, in apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care nu isi justificau prezenta in zona.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a retinut trei barbati si a descoperit sase colete care contineau tigari.
    Cele trei persoane precum si cantitatea de tigari a fost transportata la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 26.300 lei.
    Cei trei barbati, cetateni romani cu varste cuprinse intre 22 si 26 ani, domiciliati pe raza judetului Maramures, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • In data de 9 iulie a.c., politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au identificat in trafic un autovehicul marca Ford, despre care aveau informatii ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
    Lucratorii nostri au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control masina, insa soferul nu a oprit si a acrosat portiera autoturismului politiei de frontiera.
    Data fiind situatia, politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce si, deoarece soferul nu s-a supus, lucratorii nostri au tras, conform legii, patru focuri de arma in plan vertical si spre pneurile microbuzului.
    Imediat s-a trecut la urmarirea microbuzului folosind semnalele acustice si luminoase, iar la scurt timp acesta a fost abandonat, soferul fugind printre casele din apropiere.
    La controlul efectuat asupra microbuzului au fost descoperite 21 de colete ce contineau tigari.
    Acestea au fost transportate la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.600 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 119.600 lei.
    In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
    Totodata, autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
  • Si lucratorii din cadrul S.P.F. Valea Viseului au descoperit si confiscat 2.410 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 21.000 pe care mai multe persoane au incercat sa le introduca ilegal in tara.
    In momentul de fata se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor si a documentarii intregii activitati infractionale. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana