19 iulie 2014

Peste 23.000 pachete cu tigari de contrabanda, depistate la frontiera cu Ucraina


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat trei cetateni romani care intentionau sa introduca pe piata neagra de desfacere din Romania cantitatea de 23.400 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 209.000 de lei.
  • Azi dimineata, la nivelul Sectorului P.F. Sarasau, jud. Maramures s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 4.20, un echipaj al politiei de frontiera a observat mai multe persoane care treceau apa raului Tisa din Ucraina in Romania, transportand colete voluminoase.
    Imediat, la fata locului si-a facut aparitia o autoutilitara in care barbatii au inceput sa incarce coletele.
    Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a acestora si deoarece nu s-au supus, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
    In acel moment barbatii au abandonat coletele si s-au retras pe teritoriul ucrainean impreuna cu conducatorul auto.
    Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea efectuarii in comun a cercetarilor.
    La cercetarea terenului, in autoutilitara si langa aceasta au fost descoperite 29 de colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana. In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 22.200 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 197.000 lei.
    In continuarea verificarilor s-a stabilit faptul ca la activitatea infractionala a participat si un barbat de pe raza judetului Maramures.
    In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Maramures au oprit ieri, in trafic, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, un autoturism marca Volksvagen Golf, inmatriculat in jud. Maramures. In autoturism se aflau doua persoane de 22 respectiv 23 de ani, domiciliate pe raza judetului Maramures.
    La controlul efectuat asupra masinii, lucratorii nostri au descoperit, sub picioarele pasagerului doua colete voluminoase care contineau tigari.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 1.400 de pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 12.600 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar cei doi barbati sunt cercetati pentru colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana