8 iulie 2014

Sapte cetateni afgani depistati in tentativa de trecere ilegala a frontierei


Politistii de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Bors au depistat si retinut sapte cetateni afgani, trei adulti si patru minori, care intentionau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria.
In data de 07.07.2014, in jurul orelor 21.35, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Bors - I.T.P.F. Oradea a oprit pentru control in localitatea Parhida jud. Bihor, la aproximativ 400 metri de linia de frontiera, un autoturism marca Dacia Logan care circula in regim de taxi.
Autoturismul era condus de un cetatean roman, alaturi de care se aflau ca pasageri sapte cetateni afgani.
Pentru ca cele sapte persoane nu-si puteau justifica prezenta in zona de frontiera au fost conduse la sediul P.F. penrtu cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele in cauza, trei adulti si patru minori, trei de sex feminin si patru de sex masculin, cu varste cuprinse intre 4 ani si 23 de ani, sunt solicitante ale statului de azilant in Romania. Cei in cauza au declarat ca intentionau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in spatiul Schengen.
Politistii de frontiera bihoreni au intocmit celor trei cetateni afgani adulti actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana