9 iulie 2014

Zeci de mii de pachete cu tigari de contrabanda, confiscate la frontiera de nord


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, 24.430 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de 230.000 lei, pe care mai multe persoane au incercat sa le introduca ilegal in tara.
  • In data de 9 iulie a.c., un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Valea Viseului, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism condus de un cetatean roman, in varsta de 37 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    Cu ocazia controlului efectuat asupra masinii, au fost descoperite, in interiorul acesteia, 10 colete voluminoase care contineau tigari.
    La scurt timp, a mai fost identificat in trafic un autoturism marca Audi A6, condus de un barbat, de 34 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures. Acesta avea rolul de antemergator in asigurarea transportului ilegal de tigari.
    Intreaga cantitate de tigari a fost transportata la sediul sectorului, unde, in urma inventarierii, au rezultat 7.990 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 70.000 lei.
    Cei doi barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    De asemenea, pe timpul cercetarilor s-a constatat faptul ca persoana care conducea autoturismul Audi A6, figura in bazele de date ca avand suspendat dreptul de a conduce autoturisme. Acesta este cercetat si pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania.
    Totodata, autoturismul folosit la transportul tigarilor a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
  • Politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector au observat, in data de 9 iulie a.c., pe raza localitatii Valea Viseului, judetul Maramures, un autoturism care a oprit langa un sopron cu fan.
    Din masina a coborat o persoana care a ridicat de acolo doua colete voluminoase pe care le-a incarcat apoi in autoturism.
    Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce si retinerea barbatului, moment in care acesta a abandonat masina, fugind catre interiorul localitatii.
    La cercetarea terenului, in sopron au fost descoperite 10 colete si langa acesta inca doua care contineau tigari.
    Cele 12 colete au fost transportate la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.940 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 60.000 lei.
    In continuarea cercetarilor s-a stabilit ca la activitatea infractionala a participat un cetatean roman de pe raza judetului Maramures.
    Acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
    In continuare se efectueaza verificari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
  • Ieri, 8 iulie 2014, la nivelul S.P.F Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 14.30, lucratorii nostri au observat, pe raza localitatii Straja, jud. Suceava, la aproximativ 200 m de linia de frontiera, un grup de persoane care carau mai multe colete voluminoase spre interiorul tarii.
    Drept urmare, politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce si, deoarece persoanele in cauza nu s-au supus, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, insa nici de aceasta data barbatii nu s-au oprit. Acestia au abandonat coletele si, profitand de terenul accidentat si impadurit, s-au dispersat in directii diferite.
    La fata locului au fost descoperite 20 colete ce contineau 9.500 pachete tigari, marca Fest de provenienta ucraineana.
    Totodata, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin pentru cercetarea in comun a evenimentului.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 100.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, in continuare efectuandu-se cercetari pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta, intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat si a depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana