4 august 2014

Cinci autoturisme cautate de autoritati, descoperite de politistii de frontiera


 La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat, in urma actiunilor desfasurate la nivelul intregii tari, cinci autoturisme - doua marca Skoda Fabia, precum si marcile BMW model 525D, Mercedes SL350, Opel Vectra - in valoare totala de aproximativ 322.500 lei, care figurau ca fiind furate sau erau cautate de autoritatile de politie din Uniunea Europeana.
In primele sase luni ale anului 2014, politistii de frontiera au depistat 112 autovehicule declarate furate din strainatate.
  • La data de 3 august a.c., in jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighet, s-a prezentat pentru a intra in Romania cetateanul roman Oleg U., in varsta de 28 de ani, sofer al unui autoturism marca Mercedes SL 350, cu numare de inmatriculare ucrainene. Cu ocazia efectuarii formalitatilor pentru a intra in tara, politistii de frontiera au constatat faptul ca proprietarul autoturismului este cetateanul ucrainean Mykhailo Y., in varsta de 21 ani.
    Totodata, in urma verificarilor efectuate in bazele de date s-a constatat ca autoturismul figura ca bun cautat pentru confiscare, alerta fiind introdusa de  catre autoritatile italiene din anul 2011.
    Cu ocazia cercetarilor, proprietarul masinii a declarat ca nu are cunostinta despre faptul ca autoturismul este semnalat ca fiind furat si ca l-a cumparat de la o alta persoana contra sumei de 80.000 de dolari.
    Masina, in valoare de aproximativ 264.000 lei, a fost indisponibilizata la sediul S.T.P.F. Maramures pana la finalizarea cercetarilor, iar proprietarul auto este acum cercetat pentru savarsirea infractiunii de tainuire.
  • Si politistii de frontiera timiseni au descoperit, in P.T.F. Stamora-Moravita si P.T.F. Jimbolia, doua autoturisme  Skoda Fabia, conduse de doi cetateni sarbi, ce figurau in bazele de date, unul ca fiind furat din Slovacia, iar celalalt ca bun cautat pentru confiscare de catre autoritatile din Cehia.
    La cercetari, cei doi cetateni sarbi au declarat faptul ca au cumparat autoturismele din Serbia si ca nu stiau ca sunt cautate de catre autoritatile din Uniunea Europeana.
    In ambele cazuri, autoturismele Skoda Fabia, in valoare de 20.000 lei au fost indisponibilizate la sediul Sectoarelor PF in vederea confiscarii, iar cei doi cetateni sarbi sunt cercetati  sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire la furt. div>
  • La sfarsitul saptamanii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera, cetateanul roman Bogdan C., in varsta de 31 de ani, la volanul unui autoturism marca Opel Vectra, cu numere de inmatriculare austriece.
    Procedand la verificarea autovehiculului in bazele de date, lucratorii nostri au constatat ca acesta este semnalat ca furat din Austria din luna noiembrie 2013. Cetateanul roman a declarat ca a cumparat masina din Austria, neavand cunostinta despre faptul ca aceasta figureaza ca fiind furata.
    Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt, iar autoturismul in valoare de 3.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Calafat.
  • In data de 02.08. a.c., politistii de frontiera vasluieni au depistat in P.T.F. Albita - I.T.P.F. Iasi, un cetatean roman care conducea un autoturism marca BMW 525D, inmatriculat in R. Moldova, cautat de autoritatile romane.
    Astfel, cu ocazia controlului de frontiera efectuat asupra persoanei si mijlocului de transport, politistii de frontiera au constatat faptul ca autovehiculul era semnalat in baza de date ca fiind bun cautat pentru confiscare, alerta emisa de autoritatile romane. Ca urmare a celor constatate, autoturismul in valoare de 35.000 lei a fost indisponibilizat in vederea continuarii si definitivarii cercetarilor.
In primele sase luni ale anului 2014, politistii de frontiera au depistat 112 autovehicule care erau semnalate ca fiind furate in diverse tari ale Uniunii Europene (78 autoturisme, 22 automarfare, 5 remorci, 4 motociclete, 2 microbuze si 1 autocar).

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana