22 august 2014

Cinci migranti, ascunsi intr-un automarfar, depistati la P.T.F. Calafat


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit cinci persoane de sex masculin care intentionau sa  intre ilegal in Romania, ascunse intr-un automarfar, condus de un cetatean ceh.
In data de 21.08.2014, in jurul orelor 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, conducand un automarfar marca DAF, cetateanul ceh Oldrich Z., in varsta de 35 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, confectii metalice din Turcia pentru o firma din Romania.
Cu ocazia controlului, echipa comuna formata din politisti de frontiera romani si bulgari a constatat ca snurul folosit pentru sigilarea compartimentului marfa era sectionat. In urma folosirii aparatului de verificare a concentratiei CO2 din interiorul compartimentului de marfa al mijlocului de transport, acesta a indicat valori foarte ridicate.
Drept urmare, s-a procedat la deschiderea automarfarului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse printre confectiile metalice transportate, cinci persoane de sex masculin.
In cadrul cercetarilor, s-a constatat faptul ca persoanele respective nu posedau niciun document de identitate si nu vorbeau nicio limba de circulatie internationala.
Soferul automarfarului, cetateanul ceh, a declarat faptul ca nu avea cunostinta despre prezenta celor cinci persoane in compartimentul marfa.
Politistii de frontiera romani au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor implicate, iar conform protocolului romano - bulgar, acestea au fost predate, impreuna cu mijlocul de transport, Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si stabilirea intregii activitati infractionale a celor implicati, urmand ca la finalizarea acestora sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana