13 august 2014

Contrabandisti retinuti cu ajutorul cainelui politist


  Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau au depistat cinci persoane, un cetatean roman si patru ucraineni, care au incercat sa introduca ilegal in tara 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, pe care apoi intentionau sa le comercializeze pe piata neagra de desfacere.
La actiunea de retinere a celor in cauza a participat si un echipaj canin, cainele de interventie Nyg fiind un real sprijin pentru politistii de frontiera in momentul in care contrabandistii nu s-au supus somatiilor si au incercat sa fuga.

O patrula a politiei de frontiera, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat, azi noapte, in jurul orei 00.40, cinci persoane care transportau, de la frontiera de stat catre localitatea Teceul Mic, jud. Maramures, mai multe colete voluminoase.
Politistii de frontiera i-au supravegheat pe cei cinci barbati, timp in care la fata locului a fost solicitat sprijinul unei echipe de interventie care a intrat in dispozitiv insotita de cainele politist Nyg.
In momentul in care echipajele politiei de frontiera au actionat pentru identificarea celor in cauza, barbatii nu s-au supus somatiilor verbale si au incercat sa fuga, insa cu ajutorul cainelui de serviciu a fost retinut imediat un cetatean roman, Ioan D., de 33 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
Totodata, la aproximativ 100 m, tot cu ajutorul echipajului canin, au fost depistate si celelalte patru persoane, care au fost identificate ca fiind cetateni ucraineni, cu varste cuprinse intre 16 si 21 ani.
La locul producerii evenimentului, au fost descoperite 15 colete pline cu tigari care au fost duse, impreuna cu cei cinci barbati, la sediul sectorului, in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 66.600 lei.
Cei cinci barbati sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana