7 august 2014

Zece persoane depistate de politistii de frontiera bihoreni in tentativa de trecere ilegala a frontierei


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat si retinut, in ultimele 24 de ore,  noua cetateni afgani si un somalez, dintre care sapte erau minori, care incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • In data de 07.08.2014, in jurul orei 02.30, la P.T.F. Curtici, judetul Arad, cu ocazia efectuarii formalitatilor de frontiera asupra unui tren international care circula pe relatia Bucuresti-Viena, politistii de frontiera au descoperit intr-o cuseta, trei persoane ascunse sub banchete. Cei in cauza, trei adolescenti de origine asiatica, au fost coborati din tren si condusi la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma verificarilor si din declaratii, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni afgani, cu varste de 15 si 16 ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen, toti trei posedand documente temporare de identitate pentru solicitanti de azil.
  • Tot azi, in jurul orei 03.00, o patrula de la Sectorul Politiei de Frontiera Bors, judetul Bihor, a depistat, cu ajutorul aparaturii din dotare, trei persoane care se deplasau pe jos, spre frontiera cu Ungaria.
    Pentru ca nu-si justificau prezenta in zona, persoanele au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera, pentru verificari. Cu aceasta ocazie, s-a stabilit ca este vorba despre doi cetateni afgani si un cetatean somalez, cu varste cuprinse intre 20 si 32 de ani, care intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
  • Trei ore mai tarziu, in urma cooperarii cu politisti de frontiera aradeni, la Sectorul Politiei de Frontiera Salonta au fost depistate si retinute, la aproximativ 800 metri de linia de frontiera, patru persoane de sex masculin. In urma verificarilor, s-a stabilit ca persoanele sunt din Afganistan, au varste cuprise intre 15 si 17 ani si ca poseda documente temporare de identitate solicitant de azil.
In toate trei cazurile, politistii de frontiera au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana