22 septembrie 2014

19 migranti ascunsi intr-un tir, depistati la Petea


   Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Petea, impreuna cu lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, in cooperare cu Directia Regionala Antifrauda Oradea, au depistat 19 migranti sirieni ascunsi intr-un autocamion incarcat cu piese electrice, care intentionau sa treaca ilegal frontiera.
Din cercetari a rezultat ca migrantii au fost sprijiniti de doi cetateni romani, soferi ai autocamionului, cercetati pentru trafic de migranti si prezentati instantei de judecata, care a dispus arestul la domiciliu.

In data de 19 septembrie a.c., la P.T.F. Petea, pe sensul de iesire din tara, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera doi cetateni romani domiciliati pe raza judetului Maramures, ambii conducatori auto a unui ansamblu de vehicule format din cap tractor si semiremorca, care efectuau o operatiune de transport de marfa in regim international pe relatia Romania - Germania.
In cadrul unei actiuni specifice desfasurate la nivelul Sectorului P.F. Petea impreuna cu lucratori din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, in cooperare cu Directia Regionala Antifrauda Oradea, la controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la marfa transportata, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, activitate in urma careia au fost descoperite ascunse in compartimentul pentru marfa 19 persoane de origine asiatica.
Cele 19 persoane de cetatenie siriana, cu varste cuprinse intre 15 si 40 de ani, au declarat ca intentionau sa ajunga in mod ilegal in Germania unde au rude.
In urma cercetarilor efectuate, in sarcina celor doi conducatori auto ai mijlocului de transport a fost retinuta infractiunea de trafic de migranti, iar cei 19 cetateni asiatici au fost predati Biroului pentru Straini Satu Mare, in vederea dispunerii masurilor legale.
In cursul zilei de ieri, 21 septembrie a.c., cetatenii romani au fost prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, dispunandu-se pentru cei doi barbati arestul la domiciliu pe o perioada de 30 zile.
Cercetarile sunt continuate de politistii de frontiera, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si stabilirii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana