26 septembrie 2014

Cetatean afgan, depistat ascuns intr-un TIR incarcat cu marfa


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit un afgan ascuns intr-un camion incarcat cu granule de plastic, care intentiona sa ajunga ilegal in Polonia.
In data de 25.09.2014, ora 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui autocamion marca Volvo, cetateanul polonez Jaroslav G., in varsta de 38 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire a marfii, granule de plastic din Turcia pentru Polonia.
La controlul de frontiera, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control amanuntit asupra autocamionului, ocazie cu care a fost descoperita o persoana de sex masculin ascunsa in compartimentul marfa al autocamionului.
Din verificarile efectuate, s-a constatat faptul ca persoana in cauza este cetateanul afgan Mohamed R., in varsta de 18 ani. Persoana in cauza a declarat ca s-a urcat in autocamion intr-o parcare si intentiona sa ajunga in Europa de vest.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor, iar conform protocolului romano - bulgar, acestea au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana