2 septembrie 2014

Contrabandisti prinsi in flagrant de politistii de frontiera constanteni in timp ce tranzactionau peste 70.000 de tigarete


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au prins in flagrant, pe raza judetului Constanta, patru cetateni romani si patru cetateni din R. Moldova, care intentionau sa comercializeze, pe raza judetului Constanta, 71.600 de tigarete de contrabanda.
In timpul actiunii, politistii de frontiera au identificat si un barbat din R. Moldova, fara documente de identitate, care era ascuns in autoturismul contrabandistilor moldoveni in scopul de a ajunge ilegal in tara de origine.

In data de 01.09.2014, in jurul orei 01.30, politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Constanta au desfasurat in zona de competenta, in baza unor informatii, o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse din tutun.
Politistii de frontiera au prins, in flagrant, pe soseaua dintre municipiul Constanta si localitatea Ovidiu, patru cetateni din R. Moldova si patru cetateni romani care transferau, dintr-un microbuz inmatriculat in R. Moldova intr-o autoutilitara inmatriculata in Romania, cantitatea de 3.580 de pachete cu tigarete netimbrate marca MM, de provenienta R. Bulgaria.
Cercetarile au stabilit faptul ca cei patru cetateni din R. Moldova, trei barbati, cu varste cuprinse intre 28 si 36 ani, si o femeie in varsta de 37 ani, au adus in tara tigaretele pentru a le oferi in schimbul unor sume de bani cetatenilor romani, care urmau sa le comercializeze pe raza judetului Constanta.
Totododata, in timpul controlului amanuntit al microbuzului marca Mercedes, cu care se deplasau cei patru cetateni moldoveni, a fost descoperit, ascuns printre marfurile transportate, un barbat care a declarat ca este de asemenea cetatean al R. Moldova.
Barbatul in cauza, in varsta de 61 ani, nu avea niciun document de identitate si a recunoscut ca se ascunsese in microbuz pentru a ajunge in tara de origine, fapt pentru care a fost predat Serviciului pentru Imigrari Constanta, in vederea luarii masurilor legale.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de 71.600 de tigarete, cu o valoare de de aproximativ 7.500 euro, precum si suma de 11.262 dolari americani si 800 de euro, gasita asupra persoanei de sex feminin din R. Moldova.
De asemenea, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor autoutilitara marca Mercedes si una marca Peugeot Partner, in valoare totala de 7.000 de euro, care au fost indisponibilizate la sediul Garzii de Coasta.
Cele opt persoane implicate in fapta penala sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda prin „detinere, transport si comercializarea marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscand ca provin din contrabanda”, fapta prevazuta si sanctionata de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.
Cei patru cetateni din R. Moldova mai sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti prin racolarea, indrumarea, calauzirea, transportarea sau adapostirea unei persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei pentru a obtine, direct sau indirect, un folos patrimonial, fapta prevazuta si sanctionata de art. 263, alin. 1 si 2 din Codul Penal, iar barbatul moldovean intrat ilegal in Romania este cercetat pentru trecere frauduloasa a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 262, alin. 1 Cod Penal.
In urma audierilor de catre procurorul de caz din cadrul Curtii de Apel Constanta pe numele a trei faptuitori, cetatenii moldoveni K. Svetlana Fyodorova si C. Fiodor, si cetateanul roman A. Belgin, au fost emise ordonante de retinere pentru 24 ore, urmand ca in cursul zilei de 02.09.2014 persoanele in cauza sa fie prezentate Tribunalului Constanta cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana