3 septembrie 2014

Focuri de arma pentru retinerea unor contrabandisti si 14.000 pachete tigari confiscate la frontiera cu Ucraina


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, 14.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 138.000 de lei, pe care mai multe persoane au incercat sa le introduca ilegal in tara pentru a le comercializa pe piata neagra de desfacere din Romania.
Pentru retinerea contrabandistilor, care nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au executat trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Doi cetateni, unul roman si altul ucrainean, sunt cercetati pentru contrabanda, doua vehicule au fost indisponibilizate, intreaga cantitate de tigari a fost confiscata, iar cercetarile continua in vederea depistarii tuturor persoaneor implicate.
  • Ieri, 2 septembrie a.c., la nivelul S.P.F. Valea Viseului s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Pe timpul actiunii, in jurul orei 22.00, un echipaj al politiei de frontiera a observat o persoana care transporta, de la frontiera de stat catre interiorul tarii, colete voluminoase.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatului si deoarece acesta nu s-a supus, au fost trase, in conditiile legii, trei focuri de avertisment in plan vertical.
    In urma actiunii, barbatul a fost retinut si identificat ca fiind cetateanul ucrainean T. Vasilievici, in varsta de 21 de ani, fapt pentru care au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin, in vederea cercetarii in comun a cazului.
    La verificarea terenului au fost descoperite sase colete ce contineau cantitatea de 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 26.400 lei.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat, la final urmand a se lua masurile legale ce se impun.
  • Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei  au oprit in trafic pentru control, pe DN 18, pe raza localitatii Vadu Izei, jud. Maramures, un autoturism marca Citroen, condus de cetateanul roman Gheorghe P., de 32 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures.
    La controlul autoturismului, lucratorii nostri au descoperit, pe bancheta din spate si in portbagaj, patru colete care contineau tigari de provenienta ucraineana.
    Drept urmare s-a luat masura conducerii soferului, impreuna cu autoturismul si coletele la sediul politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarieii celor patru colete, s-a constatat ca acestea contin 3.000 pachete tigari, marcile Marble si Jin Ling, de provenineta ucraineana, in valoare de 26.400 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In cauza se fac verificari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, conform Legii 86/2006, privind Codul Vamal al Romaniei, iar autoturismul in valoare de 6.600 lei, folosit la transportul tigarilor, a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit abandonat, in zona de frontiera, un autoturism marca Mitsubishi, inmatriculat in Marea Britanie, in interiorul caruia se aflau 17 baxuri cu tigari de provenienta ucraineana.
    Drept urmare, s-a trecut la monitorizare zonei concomitent cu dispunerea unor masuri specifice in vederea depistarii persoanelor implicate, totodata fiind anuntate despre caz si autoritatile de frontiera din Ucraina in vedrea cercetarii in comun a evenimentului.
    Intreaga cantitate de tigari, si anume 8.000 de pachete, in valoare de 85.000 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, autoturismul in cauza a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar in continuare se fac cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana