30 septembrie 2014

Grupare specializata in contrabanda cu tigari destructurata la Galati


Politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera - Serviciul Teritorial P.F. Galati, sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.) - Serviciul Teritorial Galati, avand suportul de specialitate al Serviciului de Informatii si Protectie Interna Galati si al Directiei Generale Anticoruptie, au declansat ieri operatiunea de anihilare a unei grupari infractionale specializate in contrabanda cu tigari.
In data de 29 septembrie 2014, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. -Serviciul Teritorial Galati au avut loc 26 de perchezitii, 35 de persoane fiind conduse la audieri, in baza mandatelor de aducere puse in executare de politisti de frontiera.
Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca, pe fondul diferentei mari de valoare intre produsele din tutun din Romania, pe de o parte, si Republica Moldova, pe de alta parte, pe raza judetului Galati, in luna aprilie 2014 a fost initiat si constituit un grup infractional organizat specializat in introducerea in Romania, peste frontiera de stat, a unor cantitati mari de tigarete.
In acest sens, importante cantitati de tigari au fost introduse in mod ilegal in tara, din Republica Moldova, prin Punctul de Trecere a Frontierei Oancea-Cahul, cu complicitatea unor lucratori ce isi desfasoara activitatea in punctul de trecere a frontierei mentionat. Numai in perioada 01.06.2014 - 19.08.2014, membrii gruparii infractionale au efectuat 7 (sapte) transporturi ilegale de tigari din Republica Moldova in Romania.
Dupa introducerea in tara, tigarile erau valorificate catre diverse persoane ce domiciliaza in municipiul Galati, precum si in alte localitati de pe raza judetului Galati, precum Tirgu-Bujor, Beresti si Baneasa, fiind deja identificate zeci de persoane.
Prejudiciul creat prin activitatea infractionala a fost estimat la peste 470.000 de lei. In vederea recuperarii pagubei, in urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe autoturisme si sume de bani urmand ca acestea sa fie puse sub sechestru asigurator. Totodata au fost descoperite si ridicate peste 42.000 de pachete de tigari traficate peste frontiera de stat a Romaniei.
Dupa audierea celor 35 de persoane, procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Galati au dispus masura retinerii pentru 24 de ore fata de patru inculpati, dintre care doi sunt politisti de frontiera in P.T.F. Oancea, si au inceput urmarirea penala fata de alte opt persoane, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda in forma calificata si continuata si dare de mita.
Procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Galati vor solicita astazi Tribunalului Galati arestarea preventiva a patru inculpati, pentru o perioada de 30 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana