2 septembrie 2014

Operatiune de salvare a trei persoane aflate in pericol pe Dunare


   Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moldova Noua - I.T.P.F. Timisoara au intervenit pentru salvarea a trei persoane, care se aflau la pescuit pe Dunare si care erau in imposibilitatea de a se intoarce in siguranta la mal.

In data de 01.09.2014, orele 12.36, in urma unei sesizari verbale de la un localnic, politistii de frontiera aflati pe un ponton M.A.I. din localitatea Bazias au fost solicitati pentru a interveni in ajutorul a trei persoane care se aflau la pescuit pe o barja scufundata partial pe fluviul Dunarea. Localnicul a mentionat faptul ca cele trei persoane se afla in imposibilitatea de a reveni la mal in siguranta, din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Totodata, s-a primit o solicitare in acest sens si din partea Politiei Transporturi Navale Moldova Veche.
Imediat, la fata locului s-a deplasat un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moldova Noua cu o ambarcatiune din dotare, lucratorii nostri intervenind oportun pentru salvarea celor trei persoane care se aflau in dreptul km fluvial 1073 (pe o barja scufundata partial).
Cei trei barbati plecasera la pescuit cu barcile proprii din tabla, dar vremea a devenit nevaforabila (vant puternic si valuri mari), fapt pentru care s-au vazut in imposibilitatea de a se intoarce la mal, motiv pentru care au cerut ajutor apeland 112.
Cele trei persoane, cu varste cuprinse intre 27 si 40 ani, domiciliate pe raza judetului Caras-Severin, respectiv Timis, au fost aduse la mal in siguranta de catre politistii de frontiera.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana