17 septembrie 2014

Peste 49.400 pachete de tigarete confiscate de politistii de frontiera


 In cadrul unei actiuni desfasurate pentru combaterea contrabandei cu bunuri accizabile, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au confiscat peste 49.400 pachete de tigari pe care doi barbati incercau sa le introduca ilegal in tara.

In data de 15.09.a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat in zona de competenta o actiune pe linia combaterii traficului cu tigari de contrabanda.
Astfel, pe timpul executarii misiunii, politistii de frontiera au depistat, pe directia localitatii de frontiera Sculeni, judetul Iasi, doua persoane care incarcau colete voluminoase intr-un microbuz parcat la marginea unui drum aflat in apropierea malului romanesc al raului Prut. Cand au observat echipajul politistilor de frontiera, persoanele in cauza au abandonat coletele si mijlocul de transport si au fugit pe teritoriul Republicii Moldova, cu ajutorul unei barci pneumatice.
In interiorul microbuzului au fost descoperite opt colete, iar in imediata apropiere a acestuia, la malul raului Prut, inca 30 colete abandonate. Cele 38 colete contineau 49.435 pachete de tigarete diferite marci, cu timbru de acciza R. Moldova.
Politistii de frontiera romani au procedat la informarea omologilor din Republica Moldova despre evenimentul de frontiera produs.
La data de 17.09.a.c., politistii de frontiera moldoveni au informat autoritatile romane de frontiera ca, in urma cercetarilor efectuate, au identificat doua persoane implicate in activitatea infractionala. Totodata, politistii de frontiera romani au identificat posesorul autovehicului, in persoana lui N.V., in varsta de 33 de ani, domiciliat pe raza judetul Neamt.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 437.090 lei si autovehiculul, in valoare de 20.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii.
In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale si pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana