26 septembrie 2014

Traficant italian depistat de politistii de frontiera cand intentiona sa intre in Romania cu documente false


Politistii de frontiera din cadrul Aeroportului International Timisoara au depistat un cetatean italian care a fost condamnat pentru trafic de droguri, avand interdictie sa paraseasca statul italian si care intentiona sa intre in Romania folosind documente de identitate spaniole false.
In data de 24.09.2014, in P.T.F. Aeroport International Timisoara, s-a prezentat pentru a intra in tara, din directia Sao Paolo, Brazilia, escala Munchen, un barbat care s-a legitimat cu o carte de identitate si un pasaport biometric, ambele spaniole.
Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea acestor documente, politistii de frontiera au efectuat un control amanuntit, in urma caruia s-a constatat ca actele nu prezinta elementele de siguranta specifice documentelor emise de autoritatile spaniole, fiind false.
In urma verificarilor s-a stabilit ca barbatul este cetatean italian, se numeste B.F. si are 55 de ani.
Din cercetarile efectuate si din schimbul de informatii cu autoritatile italiene, prin Punctul de Contact Oradea, e rezultat ca barbatul are antecedente penale pentru trafic de droguri, fiind condamnat in Italia la executarea unei pedepse privative de libertate pentru 15 ani, din care a executat 10 ani, ulterior fiind eliberat conditionat. Mai mult, pe numele acestuia autoritatile italiene au mai eliberat un mandat de arestare pentru executarea unei pedepse cu 8 luni de inchisoare.
Barbatul a declarat ca a obtinut documentele false pe teritoriul Spaniei, de la o persoana necunoscuta, in schimbul sumei de 1.000 de euro si motivul pentru care a incercat sa intre astfel in Romania este faptul ca avea interdictia de a parasi statul italian.
Politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de fals privind identitatea, cel in cauza fiind predat autoritatilor italiene in cursul zilei de ieri, in vederea luarii masurilor ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana