14 octombrie 2014

165 de telefoane mobile si tablete de ultima generatie, descoperite in bagajele unor tinere ce veneau din Dubai


  Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Henri Coanda impreuna cu inspectorii vamali au depistat doua femei din Bucuresti care intentionau sa introduca in tara, ascunse in bagajele de cala, peste 160 telefoane mobile si tablete, in valoare de aproximativ 60.000 dolari, achizitionate din Dubai.

In data de 12.10.2014, in jurul orei 23.30, la P.T.F. Henri Coanda-Otopeni, s-au prezentat pentru a intra in tara, calatorind din directia Dubai, cetatenele romane C. Iulia si I. Adriana, in varsta de 29, respectiv 28 ani, ambele domiciliate in Bucuresti.
Dupa efectuarea formalitatilor de frontiera, persoanele in cauza s-au deplasat in sala de vama, si-au recuperat bagajele de cala, dupa care au iesit in zona publica, fara a declara nimic autoritatilor vamale.
Avand suspiciuni cu privire la continutul bagajelor celor doua tinere, o echipa operativa formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a procedat la insotirea pasagerelor in zona de vama, pentru controlul bagajelor de cala.
Cu aceasta ocazie, in bagajele celor doua au fost descoperite 165 telefoane mobile si tablete, in valoare de aproximativ 60.000 dolari, bunuri care nu au fost declarate la intrarea in tara, fapt pentru care au fost predate autoritatii vamale spre expertizare.
Cele doua femei au declarat ca au achizitionat bunurile din Dubai si intentionau sa le comercializeze in Bucuresti.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunii de introducere in tara prin locuri stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal a bunurilor sau a marfurilor care trebuie platite sub regim vamal, respectiv complicitate la savarsirea acestei infractiuni.
Totodata, inspectorii vamali au retinut in vederea expertizarii bunurile si au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 3.000 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana