20 octombrie 2014

32 migranti depistati in tentativa de trecere ilegala a frontierei


  Politistii de frontiera au depistat astazi 32 migranti, cincisprezece cetateni sirieni, unsprezece cetateni irakieni, cinci cetateni iranieni si un pakistanez care intentionau sa treaca ilegal frontiera, pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • Azi noapte, in jurul orei 02.10, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, pe timpul executarii unei misiuni specifice, a oprit pentru control, in localitatea Nadlac, un microbuz inmatriculat in Polonia, condus de cetateanul polonez R. Marcin, in varsta de 23 ani.
    La controlul specific, politistii de frontiera au depistat, in interiorul microbuzului, 23 persoane care nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona de frontiera, fapt pentru care au fost conduse la sediul S.P.F. Nadlac pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca in microbuz se aflau sapte cetateni sirieni, unsprezece cetateni irakieni si cinci cetateni iranieni, toti de sex masculin, cu varste cuprinse intre 23 ani si 45 de ani, insotiti de un cetatean turc, C. Mehmet, in varsta de 43 de ani si un cetatean polonez, G. Marek, in varsta de 44 ani.
    Din cercetari a rezultat faptul ca soferul si cele doua calauze intentionau sa-i transporte pe migranti intr-o tara din Spatiul Schengen.
    Avand in vedere cele constatate, politistii de frontiera aradeni au intocmit cetatenilor polonezi si celui turc actele premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti.
    Fata de faptele savarsite demigranti, politistii de frontiera aradeni au intocmit actele premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei.
  • In data de 20.10.2014, ora 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui autocamion Mercedes, cetateanul bulgar Stoyanov K., in varsta de 39 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire, saltele si burdufuri de perna din Bulgaria pentru Franta.
    In baza unei analize de risc, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control amanuntit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiti opt migranti ascunsi dupa coletele de marfa transportate.
    Din verificarile efectuate, s-a constatat faptul ca grupul era format din opt persoane de sex masculin de cetatenie siriana, cu varste cuprinse intre 16 si 40 ani.
    In cadrul primelor cercetari, persoanele in cauza au declarat ca au plecat din Siria in urma cu aproximativ o luna, au ajuns in Turcia, iar apoi in Bulgaria. Aici au platit calauzelor 3000 de euro de persoana, iar acestea i-au imbarcat in autocamion, in Sofia cu destinatia Germania. Daca ajungeau la destinatie, migrantii mai plateau 6000 de euro, de persoana.
    Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, acestea au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
  • In data de 20.10.2014, in jurul orelor 00.45, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Curtici, judetul Arad, pe timpul executarii unei misiuni specifice, a depistat o persoana de sex masculin care se deplasa pe jos, pe camp, spre Ungaria, incercand astfel sa treaca ilegal frontiera de stat.
    Barbatul a fost retinut la aproximativ 50 de metri fata de linia de frontiera si a fost condus la sediul sectorului pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de un cetatean pakistanez, in varsta de 27 de ani.
    Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana