24 octombrie 2014

Calatorie intrerupta de politistii de frontiera vasluieni


   Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni - I.T.P.F. Iasi au depistat in zona de responsabilitate un cetatean sirian, care a incercat sa intre ilegal in Romania din R. Moldova.

In data de 23 octombrie a.c., in jurul orei 10.00, in cadrul unei actiuni de colaborare cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, politistii de frontiera romani au fost informati ca o persoana incearca sa treaca raul Prut si sa intre ilegal pe teritoriul Romaniei.
Astfel, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni au observat, la scurt timp, in localitatea de frontiera Bumbata, in apropierea malului romanesc al raului Prut, o persoana care nu isi justifica prezenta in zona si care a fost preluata de un taximetru. Lucratorii nostri au procedat la interceptarea autoturismului si, dupa ce l-au oprit in trafic, i-au legitimat pe cei trei ocupanti: doi cetateni romani si un cetatean sirian.
In vederea stabilirii identitatii si efectuarii cercetarilor, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni.
In urma verificarilor specifice efectuate cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile barbatilor, politistii de frontiera au stabilit ca cetateanul sirian se numeste A.O., are 28 ani si a trecut raul Prut cu ajutorul unei camere auto, cu intentia de a intra ilegal pe teritoriul Romaniei. Cei doi cetateni romani, in varsta de 26, respectiv 33 ani, domiciliati in judetul Vrancea, din taximetru, primisera indicatii telefonica sa-l transporte pe A.O. in municipiul Bucuresti.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere frauduloasa a frontierei de stat.
La finalizarea cercetarilor barbatul a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana