13 octombrie 2014

Cetatean somalez depistat la frontiera cu documente italienesti false


Politistii de frontiera aradeni au depistat un cetatean somalez care incerca sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, folosindu-se de trei documente italienesti false.
In data de 12.10.2014, orele 21.35, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat, ca pasager intr-un autoturism inmatriculat in Romania, condus de un cetatean roman, o persoana de sex masculin care, la controlul de frontiera, s-a legitimat cu o carte de identitate, un permis soggiorno si un titlu de calatorie italienesti.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat ca documentele prezentate nu indeplineau conditiile de forma si fond ale unora autentice, fiind false, motiv pentru care barbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de un cetatean somalez, in varsta de 26 ani, care a declarat ca a primit documentele contra sumei de 400 de euro de la un cetatean nigerian.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanei in cauza si cercetarea acesteia sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea, uz de fals si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana