11 octombrie 2014

Mercedes in valoare de 165.000 de euro, declarat furat din Cehia si depistat la Sarasau in aceeasi zi


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau au depistat, in trafic, pe raza localitatii Piatra, jud. Maramures, un autoturism marca Mercedes S 500, an fabricatie 2014, in valoare de 165.000 de euro, care figureaza in bazele de date Interpol ca fiind furat din Cehia.
Ieri, 10 octombrie a.c., in jurul orei 14.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sarasau au depistat si oprit pentru control, in trafic, pe raza localitatii Piatra, jud. Maramures, un autoturism marca Mercedes S 500, inmatriculat in Cehia, despre care existau date ca ar fi furat din strainatate.
In urma legitimarii persoanelor din autoturism s-a stabilit identitatea conducatorului auto N. Tanasis de 38 de ani din Cehia, precum si a pasagerului R. Mykhaylo de 34 de ani din Ucraina.
Totodata, in urma unor verificari specifice in bazele de date Interpol s-a constatat ca masina figureaza ca fiind furata din Cehia, alerta fiind introdusa de catre autoritatile din Cehia din data de 10.10 2014.
Ambii cetateni au declarat ca masina este a unui prieten de-al lor si ca nu stiau ca face obiectul unei infractiunii.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire la furt, conform Codului Penal.
Totodata, autoturismul marca Mercedes S 500, an fabricatie 2014, in valoare de 165.000 de euro, a fost indisponibilizat de catre politistii de frontiera din cadrul Sectorului Sarasau in vederea continuarii cercetarilor, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana