13 octombrie 2014

Noua migranti depistati de politistii de frontiera, in tentativa de trecere ilegala a frontierei


 Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat si retinut noua migranti cinci cetateni iranieni, trei pakistanezi si un cetatean albanez, care incercau sa treaca ilegal frontiera, pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • In data de 11.10.2014, in jurul orelor 23.20, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Bors, judetul Bihor, a observat cinci persoane (trei adulti si doi minori) din care patru de sex masculin si una de sex feminin, care se deplasau pe jos, peste camp, spre frontiera.
    Acestea au fost retinute la aproximativ 100 m de frontiera cu statul vecin si apoi au fost conduse la sediul P.F. pentru identificare.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de cinci cetateni iranieni, cu  varste cuprinse intre 3 ani si 27 ani care intentionau sa treaca ilegal frontiera pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
  • Tot in data de 11.10.2014, in jurul orelor 21.00, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, a depistat si retinut o persoana de sex masculin, care se deplasa pe jos, spre frontiera.
    Barbatul a fost condus la sediul sectorului, iar in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de un cetatean albanez, in varsta de 43 de ani, care intentiona sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.
  • In data de 12.10.2014, o patrula formata din politisti de frontiera de la Sectorul Politiei de Frontiera Salonta, judetul Bihor, a observat trei persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, peste camp, spre frontiera.
    Barbatii au fost retinuti la aproximativ 150 m de frontiera cu statul vecin si apoi au fost condusi la sediul P.F. pentru identificare.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de trei cetateni pakistanezi, cu varste cuprinse intre 23 ani si 32 ani, care intentionau sa treaca ilegal frontiera.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intrerupt calatoria migrantilor si le-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana