11 octombrie 2014

Peste 20.000 pachete tigari de contrabanda confiscate la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in ultimele 24 de ore, peste 20.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de 220.000 lei, ce urmau sa ajunga ilegal pe piata neagra de desfacere din Romania.
Ieri, 10 octombrie a.c., in jurul orei 10.00, politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti au observat in apropierea frontierei de stat mai multe persoane si un microbuz, care nu-si justificau prezenta in zona.
In momentul in care lucratorii nostri s-au apropiat de persoanele in cauza in vederea interceptarii si legitimarii, acestea au abandonat microbuzul si au fugit spre teritoriul statului vecin, ignorand somatiile verbale.
Persoanele in cauza nu s-au oprit nici cand au fost trase doua focuri de avertisment, in plan vertical, conform procedurilor legale si s-au intors pe teritoriul ucrainean.
In cel mai scurt timp au fost anuntate despre caz si autoritatile de frontiera din Ucraina in vederea retinerii si identificarii persoanelor, precum si a cercetarii in comun a evenimentului.
De asemenea, in microbuzul abandonat, lucratorii nostri au descoperit 12 colete cu tigari de provenienta ucraineana, care in urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 12.000 pachete tigari, in valoare de peste 120.000 de lei.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar microbuzul in valoare de 12.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, pana la finalizarea cercetarilor.
De asemenea, pe timpul executarii unor misiuni de supraveghere si control la frontiera de stat, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, la frontiera verde 8.530 pachete tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 80.000 de lei, care urmau sa ajunga pe piata neagra de desfacere din Romania.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale si depistarii persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana