1 octombrie 2014

Tigari, alcool si diverse sume de bani depistate in urma unor  perchezitii domiciliare la contrabandistii de tigari


 In aceasta dimineata, politisti de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara in cooperare cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, au declansat o actiune specifica pentru destructurarea unei grupari infractionale organizate, specializata in savarsirea infractiunilor de contrabanda.

Incepand cu luna martie a acestui an, politistii de frontiera au initiat un complex de masuri informativ-operative, in vederea destructurarii unei retele de contrabandisti de alcool si tigari. Documentarea activitatii infractionale a suspectilor a fost realizata cu suportul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.
Din actele efectuate in cauza, politistii de frontiera s-au sesizat in legatura cu activitatile infractionale desfasurate de mai multe persoane implicate in colectarea si revanzarea tigaretelor de contrabanda, stabilindu-se existenta si functionarea unei grupari infractionale.
In urma perchezitiilor domiciliare desfasurate la mai multe locatii de pe raza judetului Timis, in localitatile Sannicolau Mare, Dudesti Vechi, Varias, Lovrin, Igris, Cenad, Teremia Mare, Saravale, si Valcanipolitistii de frontiera au ridicat in vederea continuarii cercetarilor peste 3.800 pachete de tigari, 1.472 litri alcool precum si diverse sume de bani,  51.800 lei si 33.900 euro. S-a mai descoperit si o pusca cu aer comprimat detinuta fara forme legale. Prejudiciul estimat este de 1.100.000 lei.
Actiunea din aceasta dimineata s-a desfasurat in urma unui flagrant care a avut loc in cursul noptii, cand au fost depistati doi cetateni romani care incercau sa introduca ilegal in tara 4.000 pachete cu tigari pe la frontiera verde.
Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare vor proceda la audierea unui numar de peste treizeci de persoane, urmand ca fata de suspecti sa fie dispuse masurile legale dupa finalizarea audierilor. Cercetarile in cauza continua, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
La actiune au participat 150 politisti de frontiera, 25 jandarmi Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara si 75 politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Timis.
 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana