16 octombrie 2014

Un cetatean turc cercetat pentru calauzirea a 88 de migranti afgani, iranieni, irakieni si sirieni pe Marea Neagra


   Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti unui cetatean turc care a facilitat transportul din Turcia, cu o ambarcatiune pe Marea Neagra, a 24 de cetateni afgani, 55 irakieni, 5 iranieni si 4 sirieni care au declarat ca doreau sa ajunga in tari din Uniunea Europeana.

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au continuat cercetarile in cazul interceptarii, in data de 15.10.2014, a unei ambarcatiuni suspecte pe Marea Neagra, pe care se aflau 89 de persoane aflate in pericol de inec din cauza marii agitate.
Astfel, dupa remorcarea ambarcatiunii in cauza, aducerea in siguranta la mal a persoanelor aflate in ea si efectuarea procedurilor standard, persoanele adulte au fost audiate la sediul Garzii de Coasta.
In urma audierilor, s-a stabilit faptul ca la bordul ambarcatiunii care era condusa de un cetatean turc, se aflau 24 cetateni afgani, 55 de irakieni, 5 iranieni si 4 sirieni, adulti si copii, cu varste cuprinse intre 6 luni si 39 ani. Cei in cauza au declarat ca intentionau sa ajunga in mod ilegal in tara noastra, pentru ca apoi sa-si continue calatoria spre alte tari din Uniunea Europeana.
In urma cercetarilor a mai reiesit faptul ca ambarcatiunea tip yacht, in lungime de 15 metri, a plecat in urma cu trei zile dintr-un port situat in apropierea Istanbulului, fiind condusa de cetateanul turc G. Aydin, in varsta de 51 ani.
Politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat si trafic de migranti, fapte prevazute si sanctionate de art. 262, alin. 1, respectiv de art. 263, alin. 1 si 2 din Cod Penal.
Cetateanul turc a fost retinut pentru 24 de ore, urmand ca procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta sa il prezinte instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.
La finalizarea cercetarilor, intregul grup de migranti din Orientul Mijlociu va intra in custodia Inspectoratului General pentru Imigrari.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana