22 octombrie 2014

Un politist de frontiera a refuzat 1000 lei mita


La data de 22.10.2014, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) - Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Mehedinti, sub directa coordonare si indrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, cu sprijinul de specialitate al Departamentul de Informatii si Protectie Interna, l-au prins in flagrant pe F.D. care a oferit cu titlu de mita suma de 1000 lei unui politist din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara - Sectorul Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin.

In fapt, la 19.10.2014, ofiterii D.G.A - S.J.A Mehedinti au obtinut informatii cu privire la faptul ca F.D. obisnuieste sa circule pe drumurile publice la volanul unui autovehicul cu care transporta material lemnos, avand permisul de conducere anulat si fiind dispus sa ofere sume de bani politistilor care l-ar opri in trafic pentru un eventual control.
Astfel, in seara zilei de 21.10.2014, F.D., in timp ce conducea un autocamion pe ruta Bozovici, jud. Caras-Severin - Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinti, a fost oprit in trafic in localitatea Gura Vaii de un lucrator al politiei de frontiera pentru efectuarea unui control, ocazie cu care conducatorul auto i-a oferit politistului suma de 1000 lei pentru a nu-si indeplini atributiile de serviciu, respectiv pentru a nu-i intocmi dosar penal pentru conducere fara permis, fapt refuzat de politistul de frontiera.
Ca urmare a actiunii de flagrant, lui F.D. i-a fost intocmit dosar penal, inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Mehedinti, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prev. si ped. de art. 290 alin. 1 C.P., iar la data de 22.10.2014, fiind organizata si desfasurata actiunea de prindere in flagrant.
F.D. a fost condus la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti in vederea audierii pentru stabilirea intregii activitati infractionale si luarii masurilor ce se impun. Prin ordonanta procurorului din 22.10.2014 a fost dispusa masura preventiva a controlului judiciar pe o perioada urmaririi penale.
Facem precizarea ca desfasurarea urmaririi penale reprezinta o etapa a procesului penal, reglementata de Codul de procedura penala, necesara in vederea stabilirii adevarului in cauza, care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana